Suksess med buss for en 10-er

Kampanjen bidro til svært gode reisetall på bussene i juli og august.

Bilde av Lars Baukhol og Iselin Vistekleiven - Klikk for stort bildeSeksjonssjef Kollektivtransport i Innlandstrafikk, Lars Baukhol og leder av hovedutvalg for samferdsel i Innlandet, Iselin Vistekleiven er fornøyde med resultatene etter buss for en 10-er.

I juli var det 424 000 reiser med bussen,  som er en økning på 5,6 % mot kampanjen i 2023.  

Fra 1. august til og med 18. august var det i år 271 501 reiser, som også er en økning fra tidligere år. 

Folk velger kollektivt når det er attraktivt og tilgjengelig.

–Nesten 700 000 reiser er fantastisk, og det viser nok en gang at folk velger kollektivt når det er attraktivt og tilgjengelig, sier Iselin Vistekleiven (AP), leder av hovedutvalg for samferdsel i Innlandet.

Gladnyhet fra politikerne

Det er politikerne i Innlandet som har ønsket at både innbyggere og turister kan kjøre buss for kun 10 kroner med Innlandstrafikk på sommeren.

–Vårt mål er å gjøre kollektivtransport enda mer attraktivt for de som har muligheten, og vi ser at buss for en 10-er har en positiv effekt på reisetallene på bussene, sier Vistekleiven. 

Tidligere år har kampanjen vart i hele juli, men i år bestemte politikerne at kampanjen skulle forlenges helt frem til skolestart.

–Ved å forlenge kampanjen frem til og med 18. august har enda flere hatt muligheten til å prøve buss i en hverdag med jobb og andre gjøremål. På denne måten har vi muligheten til å redusere bilbruken i fylket vårt.

Populær kampanje

Etter juli kunne Innlandstrafikk fortelle at stadig flere får med seg kampanjen og at det er stort engasjement. I avisene har vi lest om folk som har brukt buss som en del av ferien sin for å oppleve Innlandet, og i sosiale medier deler folk positive tilbakemeldinger og historier fra turer de har vært på.

–Vi har hatt flere bussavganger som har vært fulle, spesielt på populære regionlinjer som 105 mellom Kongsvinger og Hamar, 102 mellom Gjøvik og Lillehammer og 142 mellom Lillehammer og Bismo i både juli og august. Kampanjen gir folk en mulighet til å prøve bussen, og mange benytter sjansen til å reise langt, sier Tommy Forseth, enhetsleder rutetilbud i Innlandstrafikk.

Det er vanskelig å si eksakt hvor mye av økningen i august som skyldes 10-kroners kampanjen. Innlandet ble rammet av ekstremværet Hans i august 2023, og det bidro til færre reiser. Tidligere år har vært påvirket av korona.

–At buss for en 10-er har hatt en positiv påvirkning på reisetallene for både juli og august, er vi sikre på, selv om vi ikke kan gi eksakte tall for august, avslutter Forseth.