Det blir buss for en 10-er i sommer!

I hele juli kan du reise rimelig med buss i Innlandet. 

Årets sommerkampanje 

Bussjåfør og Iselin takker gir tommel opp til alle  bussjåfører - Klikk for stort bildeBussjåfør Tesfai Haile Tewelde sammen med Iselin Vistekleiven som gir tommel opp.

Buss for en 10-er har blitt en populær sommerkampanje.  Derfor er politikerne glade for å meddele at det blir buss for en 10-er også i år. 

- Det er viktig å vise innbyggerne og besøkende verdien av offentlig transport og vi ser at det er mange som benytter seg av tilbudet til ulike aktiviteter i juli, sier Iselin Vistekleiven (AP) som er leder for Innlandets hovedutvalg for samferdsel. 

Flere prøver bussen 

Fjorårets kampanje med buss for en 10-er var vellykket. I juli 2023 var det nesten 15 % flere reiser med buss i Innlandet enn i juli 2022, og i antall var det cirka 51 000 flere reiser. Dette viser at for mange er 10-kroners-kampanjen en fin mulighet til å prøve bussen. 

- Det at flere velger å reise med bussen i sommer bidrar til å skape gode bussvaner også for fremtida. Målet er at flere skal velge bort bilen oftere og velge miljøvennlige måter å komme seg frem på der det er mulig, fortsetter Vistekleiven (AP). 

-Aldri før har det vært flere reiser med buss i Innlandet enn i 2023 og vi ser at den positive trenden fortsetter i 2024. Hittil i år er det 5,8 % flere ordinære reiser sammenlignet med fjoråret, sier Stine Fredriksen, enhetsleder i Innlandstrafikk.

Billetten gjelder på Innlandstrafikk sine busser 

Billetten fungerer som en helt vanlig enkeltbillett og gjelder på alle linjer som kjøres av Innlandstrafikk, innenfor Innlandet fylke.

Det lønner seg å sjekke busstilbudet før billetten kjøpes. Dette gjøres enkelt under reise i menyen eller i Entur-appen. 

Hvordan kjøper du 10-kronersbilletten? 

Du får kjøpt 10-kronersbilletten i alle våre salgskanaler fra 1. juli: 

  • På mobil-appen "Entur". 
  • Med Innlandskortet, reisepenger
  • På bussen

Velkommen på bussen!