Så bra at du bidrar til en god busskultur

Det er mange som tar bussen i løpet av en dag. Her er noen tips som bidrar til at alle får en hyggelig reise. 

Hender som lager et hjerte foran en buss - Klikk for stort bilde

Gi plass til andre

Når du setter sekken din i setet ved siden av deg, gir det mindre sitteplasser for andre. Vi reiser alle sammen, og det er viktig å gi alle muligheten til å sitte. Enkelte kan av ulike årsaker også ha et større behov for å sitte enn andre, og det er derfor viktig å holde alle plasser åpne.  

Legg sekker og bager i bagasjerom, på gulvet foran deg eller i fanget, så bidrar du til å gjøre det enklere for andre å sette seg ned. 

Det at flere får sitte, bedrer også trafikksikkerheten på bussen.  

Ha beina godt planta på jorda

Det kan være fristende å legge føttene sine i setet foran seg når man sitter på en firer. Men her er vårt råd dersom fristelsen blir for stor: Ikke gjør det.

Det er ikke hyggelig for noen å sette seg ned i et møkkete, og i verste fall, vått sete.  

Dersom dette ikke var overbevisning nok, har vi et ekstra argument i ermet: Den mest ergonomiske sittestillingen for de fleste er å ha føttene plassert flatt på gulvet i en 90-graders stilling.  

Så uansett hva din motivasjon til å la føttene være godt planta på jorda er, så vil både vi og andre passasjerer takke deg for det.  

Ikke la søppelsorteringa skli ut  

For at det skal være trivelig på bussen, er det viktig at alle rydder opp etter seg når de forlater bussen. Har du drukket en energidrikk eller spist en sjokolade? Da er det også fint om du kaster avfallet i søpla når du er ferdig.  

Alle bussene våre har søppelsortering ved døra. Enkelte busser har til og med søppelsortering på hver seterad – så her er det ingen unnskyldning.  

Husk alle tingene dine

Det skaper kanskje ikke dårlig stemning for andre om du glemmer igjen tingene dine på bussen, men det er jo veldig kjedelig for deg selv. Og det er fort gjort å etterlate noe – det er mange som gjør det. 

Den tingen flest folk glemmer på bussene våre er øretelefoner. Disse er også dyre, så det er ekstra kjedelig å miste.

Når du går av bussen kan det være lurt å ta en ekstra titt rundt deg for å se at du har fått med deg alt. Hvis du mot all formodning skulle være uheldig, så er det fullt mulig å få tingene dine tilbake. Alt som er mistet på bussen blir tatt vare på i en måned.  

Les mer om hittegods

Så bra at du bidrar til at andre får en fin bussreise

Hvis alle tenker over de små tingene man kan gjøre for at andre også skal ha det hyggelig rundt seg, så blir det en mer behagelige bussreise for alle.  

Så bra at du er med på å skape en god busskultur!