Ta bussen til DNT-hytte og få gavekort

DNTs ordning «Grønt Kort» gir deg 100kr i gavekort på utvalgte DNT-hytter i fjellheimen i sommer - dersom man tar bussen dit.

Buss som kjører i fjellandskap innover Leirdalen - Klikk for stort bildeRundt 75% av utslipp knyttet til friluftsliv og reiseliv kommer fra transport. Dersom flere velger å reise med kollektivtransport som del av fjellturen sin, kan utslippene kuttes betraktelig.

Grønt Kort-ordningen er et samarbeidsprosjekt mellom DNT, Innlandstrafikk, NOR-WAY Bussekspress og TØI. Målet er å gjøre det attraktivt for flere å velge kollektivtransport på turen sin til fjellet.

Om ordningen

Dersom du reiser med bussen eller bestillingstransport til et av overnattingsstedene som er med i ordningen, mottar du som overnattende gjest et gavekort på 100 kr som kan brukes på mat eller alkoholfri drikke på hytta.

Det eneste du trenger å gjøre, er å fremvise kvittering fra bussreisen din ved ankomst på overnattingsstedet der du skal bo. Bussbilletten må være fra Innlandstrafikk, Haukeliekspressen, Valdresekspressen eller Øst-Vestekspressen, og må ha samme dato som ankomstdag til hytta. Ordningen gjelder kun for betalende, overnattende gjester. 

Grønt Kort-ordningen gjelder for seks overnattingssteder, hvor tre av de er mulig å nå med buss eller bestillingstransport fra Innlandstrafikk.

Busslinjene er del av våre fjellruter som kjører fra 19. juni til 20. august.

DNT-hyttene man kan nå med transport fra Innlandstrafikk er:

  • Gjendesheim
  • Leirvassbu
  • Fondsbu

Du kan lese mer om Grønt Kort her.

Spørreundersøkelse

Som en del av Grønt Kort-ordningen, gjennomfører Transportøkonomisk institutt (TØI) en spørreundersøkelse om transportvaner. Undersøkelsen er åpen for både de som har mottatt Grønt Kort, og også andre gjester på overnattingsstedene. 

Ved å delta i undersøkelsen, er man med i trekningen av et gavekort på 5000 kr ved sesongslutt. 

Gå til undersøkelsen her