Ta bussen til DNT-hytte og få gavekort

DNTs ordning «Grønt Kort» gir deg 100 kroner i gavekort på utvalgte DNT-hytter i fjellheimen i sommer – hvis du tar bussen dit.

Buss som kjører i fjellandskap innover Leirdalen - Klikk for stort bilde

Rundt 75 % av utslipp knyttet til friluftsliv og reiseliv kommer fra transport. Dersom flere velger å reise med kollektivtransport som del av fjellturen sin, kan utslippene kuttes betraktelig.

Grønt Kort-ordningen er et samarbeidsprosjekt mellom DNT, Innlandstrafikk, NOR-WAY Bussekspress og TØI. Målet er å gjøre det attraktivt for flere å velge kollektivtransport på turen sin til fjellet.

Om ordningen

Dersom du reiser med bussen eller bestillingstransport til et av overnattingsstedene som er med i ordningen, får du som overnattende gjest et gavekort på 100 kroner som kan brukes på mat eller alkoholfri drikke på hytta.

Hva må du gjøre?

Det eneste du trenger å gjøre, er å vise kvitteringen fra bussreisen din ved ankomst på overnattingsstedet der du skal bo. Bussbilletten må gjelde for samme dag, dagen før eller dagen etter dersom man skal reise hjem fra hytta med buss. 

Hvor kan du reise?

Grønt Kort-ordningen gjelder for femten overnattingssteder, hvor seks av dem er mulig å nå med buss eller bestillingstransport fra Innlandstrafikk.

Busslinjene er del av våre fjellruter som kjører fra 24. juni 2024 til 18. august 2024.

DNT-hyttene du kan reise til med transport fra Innlandstrafikk er:

  • Gjendesheim
  • Leirvassbu
  • Fondsbu
  • Rondvassbu 
  • Svukuriset 
  • Bjørnhollia
     

Du kan lese mer om Grønt Kort her.