Så bra-markering med bussjåfører

I 2023 var det rundt 6,5 millioner reiser med Innlandstrafikk i Innlandet. Dette ble feiret med kake på sjåførrom!

Servering av kake - Klikk for stort bildeDet blir god stemning når det serveres kake. Her fra feiring av sjåfører i Gjøvikområdet.

Det har vært en økning i antall reiser på 2,3 prosent sammenlignet med 2019.  Flest reiser har det vært på Hamar, Gjøvik og Lillehammer der bybussene har gjort det spesielt bra. Bybussene i de tre byene har alle over 1 millioner reiser i 2023. 

Spesielt de to bybusslinjene på Hamar B23 til Stange og Brumunddal, og B21 til Sanderud og Hamar vest har gjort det bra. 

Også regionlinjene har mange reisende i 2023. Linje 100 mellom Elverum, Hamar og Gjøvik og linje 140 mellom Lillehammer og Forset har for eksempel begge økte reisetall. 

– Det er veldig gledelig å se at det er så mange som velger å ta bussen i fylket vårt, sier enhetsleder for rutetilbud, Tommy Forseth. 

– Der må vi rette en stor takk til alle de som har valgt å reise med oss i 2023! 
 

Feiring av bussjåførene

De gode reisetallene ble feiret sammen med bussjåførene på Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Det ble servert “Så bra”-kake som takk fra Innlandstrafikk for den gode innsatsen sjåførene gjør.

Marsipankake. - Klikk for stort bildeDet ble servert "Så bra"-kake til sjåførene på Gjøvik, Hamar og Lillehammer.

Bussjåførene er viktige ambassadører for kollektivtrafikken, og har en sentral rolle i å skape positive bussopplevelser. At passasjerene får gode reiseopplevelser, gjør at de enklere velger bussen også neste gang de skal reise.

Trafikkleder i VY Gjøvik, Tore Grøtberg, er veldig fornøyd med økningen i reisetall som har vært på Gjøvik, og er stolt av jobben sjåførene gjør. 

– Sjåførene hos oss gjør en god og viktig jobb hver dag, så at de blir gjort litt ekstra stas på med kake har de absolutt fortjent.

 

Vi har plass til enda flere

Året 2023 har hatt sine utfordringer med stengte veger, omkjøringer og innstilte busser blant annet i forbindelse med ekstremværet “Hans”.

– Til tross for utfordrende perioder i 2023, har det allikevel vært rekordmange reiser. Det er vi veldig fornøyd med, sier Forseth.

– Vi håper at denne gode utviklingen fortsetter i 2024 – vi har fremdeles plass til flere! 

Bussjåfører - Klikk for stort bildeSjåførene satte pris på kake og oppmerksomhet.