Mer moderne busser til Lillehammer-regionen - Innlandstrafikk

Mer moderne busser til Lillehammer-regionen

48 moderne busser vil fra 21. juni kjøre bussrutene i Lillehammer, Gausdal og Øyer. 

Mandag 21. juni vil det nye busstilbudet for Lillehammer-regionen settes i gang.

Mange nye busser

Den første av de nye elbussene har ankommet Lillehammer. - Klikk for stort bildeDen første av de nye elbussene har ankommet Lillehammer.Trønderbilene vant Innlandet fylkeskommune sitt anbud for busstrafikk i Lillehammer-regionen.

I disse dager jobbes det med å klargjøre 48 busser, hvor 33 er nye og 15 blir oppgradert til bedre standard og nyere krav. 

- Trønderbilene er glad for å ha blitt vist tillit også i Lillehammer-regionen. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Innlandstrafikk for å skape et best mulig kollektivtilbud, ikke minst med 15 nye elektriske busser som skal trafikkere gatene i Lillehammer by, sier Trond Egil Kvisten, regionsjef i Trønderbilene.

Tryggere og enklere reise

Bussene i det nye tilbudet skal gjøre det enklere for folk flest å kjøre kollektivt. I de nye bussene vil det blant annet bli lettere å lese av billetter, og det er lagt stor vekt på sikkerheten. 

Billettleser bak i bussen

- Billettleser ved den bakerste inngangen vil forenkle bussreisen for blant annet rullestolbrukere og reisende med barnevogn. Vi har også sett at billettleser bak har vært viktig når framdøra har vært stengt i perioder, sier fagleder salg og marked i Innlandstrafikk, Stine Fredriksen.

Gratis internett og lademulighet for mobil

Inne i de splitter nye bussene finner du uttak til USB-lader, Isofix til barnesete og ekstra lange setebelter. - Klikk for stort bildeInne i de splitter nye bussene finner du uttak til USB-lader, Isofix til barnesete og ekstra lange setebelter.Passasjerene har tilgang til gratis trådløst internett i samtlige busser.

Passasjerene vil også kunne lade mobiltelefonene sine med USB-kontakt ved nesten alle seter i bussene.

Barnesete

For reisende med små barn vil alle bussene kunne tilby integrerte barneseter og Isofix-feste til medbrakt barnesete. Disse vil være merket i bussene. Det er viktig at både små og store får en trygg reise.

Lengre setebelter

Alle bussene i Lillehammer-regionen får ekstra lange setebelter på de fremste setene. Disse vil være merket i bussen.

Setebelter er et viktig sikkerhetstiltak som alle bussene i Innlandet har, og det er viktig at det er enkelt å bruke setebeltene for alle reisende.

Elbusser

Fra 21. juni vil 15 av 18 bybusser i Lillehammer være elbusser. Innen 2025 vil alle bybussene være elbusser. 

Du kan lese mer om de nye elbussene nærmere oppstart.

- Innlandstrafikk ser fram til å kunne tilby et moderne, klimavennlig og pålitelig busstilbud for våre reisende, sier seksjonssjef for kollektivtransport i Innlandet fylkeskommune, Lars Baukhol.

Til toppen