Nye busser - Innlandstrafikk

Nye busser

Moderne og miljøvennlige busser vil kjøre de nye rutene i Hamar-regionen. 

Passasjerer kan komme seg enklere på og av de nye bussene. Bussene har også muligheter for lading av mobiltelefon og du kan ta med sykkelen på bussene. - Klikk for stort bildePassasjerer kan komme seg enklere på og av de nye bussene. Bussene har også muligheter for lading av mobiltelefon og du kan ta med sykkelen på bussene. Einar Søberg

Totalt 116 busser skal kjøre i det nye busstilbudet. Av disse 116 bussene vil det være 44 nye, moderne busser. Øvrige busser vil være oppgradert til dagens krav.

Enklere på- og avstigning

Alle bybussene vil ha lavt gulv fra fremdøren til og med midtdøren.  

– Lavt gulv gjør det enklere for alle passasjerer å komme seg på og av bussen. Vi er glade for at dette spesielt bedrer av- og påstigningen for reisende med rullestol, rullator og barnevogn, forteller prosjektleder Martin Halvarsson i Innlandstrafikk.

Det nye er at Innlandstrafikk skal kjøre laventrebussene på strekningene Løten–Hamar–Brumunddal (B26) og Stange–Hamar–Brumunddal (B23).

Sykkel på bussen

Alle bussene som kjører i Hamar-regionen vil kunne ta med sykkel på bussen, når det er plass. 

– De nye bybussene skulle etter planen ta med to sykler på et sykkelstativ bak på bussen. For å være sikre på at stativene er hensiktsmessige og forsvarlige har vi sammen med Vy besluttet at stativene ikke vil bli benyttet i sommer. 

Passasjerer med periodebillett kan ta med sykkel uten å betale ekstra for det, mens passasjerer som kjøper enkeltbillett må betale 25 kroner for å ta med sykkel. Det er ingen plassgaranti for sykkel.

Mobil på buss?

Ved alle setene i de nye bussene vil det være mulig å lade mobiltelefon - Klikk for stort bildeVed alle setene i de nye bussene vil det være mulig å lade mobiltelefon Einar Søberg Passasjerer har tilgang til gratis trådløst internett i samtlige busser og passasjerene vil også kunne lade mobiltelefonene sine med USB-kontakt ved alle seter.

Til toppen