Ta bussen til fjells i sommer! - Innlandstrafikk

Ta bussen til fjells i sommer!

Med Fjellruter kan du ta bussen til Jotunheimen, Rondane, Valdres og Gudbrandsdalen.

Bitihorn - Klikk for stort bilde Samuel Taipale / Outtt.com I år tilbyr Innlandstrafikk totalt 18 bussruter til fjellområdene i Jotunheimen, Rondane, Valdres og Gudbrandsdalen.

- Disse fjellrutene tilbys i perioden fra og med 20. juni til og med 14. august. Vi ønsker alle som skal på tur til disse fjellområdene velkommen om bord i våre busser på veg til turmålet, forteller Stine Fredriksen, enhetsleder for salg og marked i Innlandstrafikk.

Nyheter i sommer

Nytt i år er at vi kjører fra Lom til Leirvassbu to ganger daglig mandag til søndag. For å komme deg til Lom, kan du ta linje 137 fra Fagernes, eller linje 143 fra Otta. Begge linjene har en avgang hver som fortsetter som linje 203 til Leirvassbu, som betyr at du slipper å bytte buss.

Miljøvennlig 

Bussene som frakter passasjerer til fjellområdene er lokalruter. Disse rutene korresponderer med annen kollektivtransport som tog i Gudbrandsdalen, kommersielle ekspressruter i Valdres og båtene på strekningen Bygdin-Eidsbugarden og Gjendebåten melllom Gjendesheim og Gjendebu.

- Ettersom våre ruter korresponderer med tog og buss i retning Oslo, kan passasjerer ta seg fra hovedstadsområdet til fjellområdene på en miljøvennlig og rimelig reisemåte, fortsetter Fredriksen.

Planlegg turen i Entur

Fjellrutene ligger i den nasjonale reiseplanleggeren Entur. Alle passasjerer kan derfor planlegge reisen fra sitt utgangspunkt til sitt ønsket reisemål i fjellet.

Se kart og rutetabeller for Fjellrutene her

Til toppen