Miljøvennlig transport i fjellet - Innlandstrafikk

Miljøvennlig transport i fjellet

Innlandstrafikk deltar i prosjektet Stronger Combined med sine fjellruter for å fremme grønn transport. 

Bitihorn - Klikk for stort bilde Samuel Taipale / Outtt.com Som deltaker av Stronger Combined-prosjektet, har Innlandstrafikk fått muligheten til å styrke fjellrutenettverket, og tilby kollektivtransport i nye områder.

Testing av nye bestillingsruter

Det har i forbindelse med prosjektet blitt opprettet to nye bestillingsruter innunder fjellrutetilbudet - linje 2035 mellom Bjølstadmo og Veodalen, og linje 3033 mellom Tyinkrysset og Eidsbugarden.

Markedsrådgiver i Innlandstrafikk, Ola Sondre Elgshøen, mener de to bestillingsrutene er med på å løfte helheten i tilbudet.

- Ved å legge til disse to bestillingsrutene til fjellrutenettverket, ser vi på hvordan vi kan forsterke noe av det eksisterende tilbudet ved å tilby kollektivtransport helt inn til startpunktet for fotturen, eller ut igjen for den saks skyld. 

Dette gir de reisende fleksibiliteten til å dra på tur i fjellet uten å måtte være avhengig av egen bil. Slike transportløsninger er det stor interesse for både nasjonalt og internasjonalt, forklarer Elgshøen. 

Om Stronger Combined-prosjektet

Stronger Combined-prosjektet er en del av EUs Interreg nordsjøprogram for grønn transport og mobilitet, og fokuserer på å kunne tilby gode alternativer til privatbilen. 

Er det mulig å kombinere ulike transportmidler - også i mer rurale områder, og ikke bare i byene? 

Det fireårige kollektivtrafikkprosjektet varer ut 2022, og undersøker hvilke utfordringer dagens rammeverk gir, samt hvilke preferanser og forventninger potensielle kollektivtrafikkbrukere har.

Innlandstrafikk er den eneste norske deltakeren, og har valgt å fokusere på området rundt Jotunheimen. De andre deltakerne i prosjektet kommer fra Sverige, Danmark, Nederland, Belgia og Skottland.

Stronger Combined logo - Klikk for stort bilde

 

 

 

Prosjektmidler fra EUs Interreg-program 

Fjellrutene foregår i samarbeid med lokalt reiseliv, og markedsføres gjennom hele sommeren på ulike digitale flater. 

De to nye rutene 2035 og 3033 og noe markedsmateriell delfinansieres gjennom prosjektmidler fra Stronger Combined-prosjektet.

Det har blant annet blitt laget et nytt fjellrutekart som gir god oversikt over den kombinerte mobiliteten i fjellheimen. 

I tillegg til Innlandstrafikks egne bussruter, viser kartet også båtruter, togruter og kommersielle ekspressbussruter fra eksterne transportører for å synliggjøre kollektivtrafikkmulighetene man har til Jotunheimen på sommerstid.

Hvis du vil lese mer om Stronger Combined-prosjektet, kan du besøke deres hjemmeside. 

Til toppen