Tog og buss på samme lag - Innlandstrafikk

Tog og buss på samme lag

Fra 8. juni 2020 blir det enklere å pendle med buss og tog i deler av Innlandet, langs Rørosbanen og Dovrebanen.

Klikk for stort bildeLars Baukhol og Sverre Høven signerer avtale.Innlandet er stolte av å være første fylke som har signert samarbeidsavtale med SJ Norge AS om rute- og billettsamarbeid på Rørosbanen og Dovrebanen.

Avtalen ble signert av Sverre Høven, administrerende direktør i SJ, og Lars Baukhol, Seksjonssjef Kollektivtransport - Innlandstrafikk, på Lillehammer torsdag 6. februar 2020.

Viktig for å få flere til å reise med tog

- Dette er av stor viktighet for oss for å få flere til å reise med tog i regionen, samtidig vil vi øke frekvensen og forbedre produktet i toget, men også med vekt på det digitale, sier Sverre Høven i SJ Norge.

- Vi gleder oss til å sette samarbeidet ut i praksis og ser frem til å jobbe sammen med SJ om utvikling av et mer fleksibelt kollektivtransporttilbud til det beste for innbyggerne i Innlandet, sier Lars Baukhol i Innlandstrafikk.

Målet med samarbeidet

Målet er å jobbe sammen for å øke kollektivtransportens andel av persontransporten i Innlandet ved å gi kundene et bedre tilbud og større valgfrihet.

Hva betyr dette for kundene på Dovrebanen?

På Dovrebanen, fra Lillehammer til Dombås, blir det enklere for reisende å kombinere buss og tog, når periodebillett på toget også blir gyldig på bussen. Tilbudet vil i første omgang gjelde for billettypen voksen og prisen vil være den samme som for periodebillett med tog.

Billetten kjøpes på mobil og leses av på billettmaskinen i bussen. Den kan også benyttes på alle busser innen den sonen du reiser fra eller til, som for eksempel på bybussene i Lillehammer.

Hva betyr dette for kundene på Rørosbanen?

På Rørosbanen kan man fra samme dato enkelt benytte periodebillett for bussen på toget. Dette vil si at hvis du har en periodebillett Elverum-Hamar for buss, kan du også bruke denne på toget, på samme strekning.

Tilbudet vil gjelde for billettypene voksen og ung voksen. Billetten kan kjøpes på mobil eller reisekort, Innlandskortet.

Bakgrunn for samarbeidsavtalen med SJ Norge

I 2018 inngikk Opplandstrafikk en avtale om rute-, pris- og billettsamarbeid med Jernbanedirektoratet, for strekningen mellom Lillehammer og Dombås. Tilsvarende avtale ble inngått mellom Hedmark Trafikk og Jernbanedirektoratet, for strekningen mellom Rena og Hamar.

Disse avtalene ligger til grunn for samarbeidet, som nå er opprettet med SJ Norge.

Vi håper at dette vil gjøre det enklere å bytte ut bilen med kollektivtransport!

Til toppen