Ta buss til Resirkula

Nå kan du ta bussen fra Hamar til gjenbrukskjøpesenteret Resirkula.

Buss utenfor leskur på Resirkula - Klikk for stort bildeLinje 649 kjører tur-retur Resirkula tirsdag, torsdag, fredag og lørdag.

Dette gjør det mulig for kunder på kjøpesenteret å ikke bare handle miljøvennlig, men også å reise miljøvennlig. 

Tre daglige avganger

Dersom du skal handle litt mindre gjenstander, kan det være økonomisk - både for miljøet, og for lommeboka - å velge bussen framfor bilen neste gang du legger turen til Resirkula. 

Det kjøres tre daglige avganger fra Hamar skysstasjon de gjeldende dagene. På skoledager går det to ekstra avganger ned til Hamar sentrum på ettermiddagen. 

På lørdager kan du for eksempel ta avgangen fra Hamar skysstasjon klokka 12:50, kikke, handle, ta en kopp kaffe på Kafeteria Bite'ti, og ta bussen ned igjen til sentrum klokka 14:28.

Bussturen tar omtrent 20 minutter. Fra Hamar skysstasjon kan du komme deg videre med bybuss. 

Kjøpesenter med seks gjenbruksbutikker

Bussjåfør i bussen - Klikk for stort bildeBussjåfør Andreas Kraugerud-Carlsen håper mange vil benytte seg av den nye bussruta til Resirkula.Kjøpesenteret Resirkula er del av Norges første kretsløpspark, like utenfor Hamar. Senteret består av en kafè og seks ulike butikker hvor alle selger brukte varer som er blitt levert inn til gjenbruk ved anleggets gjenvinningsstasjon.

Du kan med andre ord ta bussen dit for å handle miljøvennlig, få reparert noe du har hjemme, levere mindre gjenstander på gjenvinningsstasjonen eller for å nyte god mat og drikke i kafeen. 

Et godt samarbeid

Det var Resirkula som tok kontakt med Innlandstrafikk med et stort ønske om å kunne tilby mer miljøvennlig transport til sine kunder. Henvendelsen resulterte i et samarbeidsprosjekt. 

- Det er helt fantastisk at vi nå får på plass et busstilbud til kretsløpsparken! Dette har vi ønsket oss lenge, og vi er veldig takknemlige for at Innlandstrafikk ser behovet for en slik rute. Nå håper vi enda flere får benyttet seg av vårt tilbud, sier Maria Sætersdal Remøe, leder på Resirkula. 

Innlandstrafikk ser også stor nytte av et samarbeid med en aktør som Resirkula, og håper mange vil benytte seg av det nye busstilbudet. 

- Innlandstrafikk er opptatt av å få enda flere til å tenke miljø når de skal ut å reise. Det passer derfor godt å legge en bussrute til Resirkula, som også jobber aktivt for å få flere til å ta miljøvennlige valg, sier Tommy Forseth, enhetsleder Rutetilbud i Innlandstrafikk. 

Søk opp reisen i Entur

Den enkleste måten å finne ut av når bussen går til Resirkula er å bruke Entur-appen. Her kan du både søke opp rutetider og kjøpe billett.