Starten på elektrifiseringen av kollektivtransporten - Innlandstrafikk

Starten på elektrifiseringen av kollektivtransporten

Onsdag 1. juli var det offisiell åpning av nytt bussanbud i Hamar-området. Med det nye anbudet kom også nye og mer miljøvennlige busser til Hedmarken.

- Jeg har sett veldig frem til denne dagen. Det er en historisk dag fordi vi nå er i startgropen for elektrifiseringen avFylkesordfører Even Aleksander Hagen foretar den offisielle åpningen av nytt bussanbud på Hamar. Snora holdes av ordfører Einar Busterud (t.v.) i Hamar og Stein Tronsmoen, hovedutvalgsleder for samferdsel i Innlandet fylkeskommune - Klikk for stort bildeFylkesordfører Even Aleksander Hagen foretar den offisielle åpningen av nytt bussanbud på Hamar. Snora holdes av ordfører Einar Busterud (t.v.) i Hamar og Stein Tronsmoen, hovedutvalgsleder for samferdsel i Innlandet fylkeskommune Einar Søberg kollektivtransporten i Innlandet, sa seksjonssjef Lars Baukhol i Innlandstrafikk under den offisielle åpningen.

20 elbusser

Det er VY som vant anbudskonkurransen om å kjøre busser i Hamar-området de neste ti årene. VY vil ha totalt 116 busser i trafikk i dette området. Av disse er 20 elbusser.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen i Innlandet fylkeskommune foretok den offisielle åpningen av det nye anbudet.

– Vi er opptatt av å levere gode tjenester til våre innbyggere. Det innebærer også å levere et godt kollektivtilbud. Med et godt kollektivtilbud håper vi å øke antallet reisende og også redusere klimautslippene. Det er også bra for miljøet at 20 elbusser skal brukes som bybusser, sa Hagen før snorklippen.

Ordfører Einar Busterud i Hamar uttrykte også begeistring for de nye elbussene.

- Elbusser er behagelig for både sjåfører, passasjerer og omgivelser. Jeg tror elbusser gjør at bussen blir et enda mer populært fremkomstmiddel i Hamar, fortalte Busterud.

Moderne busser

Bussene som skal kjøre i Hamar-området de neste ti årene er moderne busser oppgradert til dagens krav:

  • På alle bussene kan du lade mobiltelefonen med USB-kontakt ved alle seter.
  • Gratis trådløst nett på alle busser.
  • Lavt gulv fra fremdør til og med bakre utgang på alle bybusser.
  • Du kan ta med sykkel på bussen, hvis det er plass.

- De nye moderne bussene er klimavennlige. Men med deres innretninger er de også viktig tiltak for mobilitet i Innlandet, sa Stein Tronsmoen, hovedutvalgsleder for samferdsel i Innlandet fylkeskommune.

Endringer i traseer og rutetider

Fra 1. juli ble det endringer i traseer og rutetider både for bybusser og regionruter i Hamar-området

- Vi i Innlandstrafikk håper tilbudet blir tatt godt i mot av brukerne. Oppdaterte rutetider finner du i appen Entur reiseplanlegger, forklarte Lars Baukhol.

Sjekk rutetider i Entur reiseplanlegger.

Til toppen