Endringer i rutetilbud Moelv - Innlandstrafikk

Endringer i rutetilbud Moelv

Innlandstrafikk oppretter en ny linje fra Moelv til Biri som korresponderer med linje 100 Hamar-Gjøvik og linje 102 Lillehammer-Gjøvik. Linje 100 vil også betjene en holdeplass nærmere Moelv sentrum enn først planlagt.

Fra 1. juli 2020 starter det nye bussanbudet i Hamar-regionen opp. Dette medfører flere endringer i rutetilbudet. Innlandstrafikk har fått mange henvendelser om det planlagte kuttet av rutetilbudet fra Moelv stasjon mot Gjøvik har blitt kuttet for mye. Innlandstrafikk har besluttet å sette inn følgende tilbud fra 1. juli: 

Ny linje 608 kobler Moelv stasjon mot Gjøvik 

Det opprettes en ny linje 608 Moelv-Biri om som vil kjøre strekningen fra Moelv stasjon til Biri med stopp på Mjøsbrua vest. Denne ruta vil korrespondere med linje 100 Hamar-Gjøvik eller linje 102 Gjøvik-Lillehammer ved Mjøsbrua.Buss-seter - Klikk for stort bilde

- Avgangene på linje 608 vil kjøre på de tidene av dagen hvor det har vært flest reisende. Dette innebærer ruter på morgenen og ettermiddagen. I tillegg vil det bli en avgang i begge retninger midt på dagen, forteller seksjonssjef Lars Baukhol i Innlandstrafikk. 

Linje 100 Hamar – Gjøvik kjøres nærmere Moelv sentrum

Fra 1. juli er det også gjort en endring på linje 100 mellom Hamar og Gjøvik. Linje 100 vil fra 1. juli og inntil videre også betjene holdeplass Strandvegen Moelv i retning Moelv sentrum. Dette gjør at avstanden fra sentrum blir kortere enn først annonsert. Til denne holdeplassen er det gangveg til og fra Moelv stasjon/sentrum og avstanden til Moelv stasjon er 700 meter eller ca. 9 minutter å gå.

Sjekk rutetider i Entur reiseplanlegger

Ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen, møtte torsdag 25. juni fylkesordfører Even Aleksander Hagen til en samtale om tilbudet i Moelv, og hvordan fylkeskommunen kan imøtekomme noen av de innvendingene som har kommet.

- Vi håper at disse tilpasningene blir tatt godt imot og at de gjør det enklere å reise kollektivt mellom Moelv sentrum og Gjøvik. Framover er det viktig at tilbudet benyttes, og at Moelv fortsatt vil være et viktig knutepunkt i Mjøsbyen, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

- Det har vært et stort lokalt engasjement, og et tydelig ønske om et bedre busstilbud i Moelv. Det er et viktig signal fra Innlandet fylkeskommune og Innlandstrafikk at de nå strekker seg lenger for å sikre et bedre tilbud. Nå er det opp til oss lokalt å ta bussen, slik at vi sammen kan berede grunnen for et enda bredere framtidig kollektivtilbud, sier ordfører Anita Ihle Steen.

Til toppen