Bedre busstilbud til Moelv stasjon - Innlandstrafikk

Bedre busstilbud til Moelv stasjon

Fra 21. juni kjører linje 100 mellom Hamar og Gjøvik innom Moelv stasjon på alle avganger.  

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Even Aleksander Hagen. Innlandet fylkeskommune

Siden ruteendringene sommeren 2020, har Innlandstrafikk fått mange henvendelser med ønske om at linje 100 mellom Hamar og Gjøvik kjører innom Moelv stasjon. Reisetiden mellom Hamar og Gjøvik er nå kortere fordi utbyggingen av E6 mellom Hamar og Moelv er ferdig. Den reduserte kjøretiden gjør at linje 100 mellom Hamar og Gjøvik kan kjøre innom Moelv stasjon.  

- Vi er glade for at vi nå kan tilby et godt busstilbud i Moelv, som er et viktig knutepunkt i Mjøsbyen. Det har vært et stort engasjement for å få til dette, og mange har måttet smøre seg med tålmodighet i byggeperioden. Vi håper det nye tilbudet blir tatt godt imot og at det gjør det enklere å reise kollektivt mellom Moelv, Gjøvik og Hamar. Nå håper vi at folk i Moelv griper muligheten og velger bussen, samtidig som de følger gjeldende smittevern og reiseråd, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Prøveperiode ut året 

Linje 100 mellom Hamar og Gjøvik vil begynne å kjøre innom Moelv stasjon fra neste ruteendring den 21. juni. Mellom Hamar og Gjøvik skal det være timesavganger, og for å få det til må kjøretiden være under en time. I første omgang vil linje 100 kjøre innom Moelv stasjon som en prøveordning ut året, slik at kjøretiden blir testet ut i praksis. 

- Vi har jobbet tett med Vy Buss, som er vår transportør på strekningen, for å finne en god løsning. Gjennom testkjøringer og små tilpasninger har vi kommet fram til et tilbud som vi ønsker å prøve ut, sier seksjonssjef for kollektivtransport i Innlandet fylkeskommune, Lars Baukhol. 

Slik blir endringene i rutetilbudet 

Det blir flere endringer som følge av at linje 100 kjører innom Moelv stasjon: 

  • Linje 100 Hamar – Moelv – Gjøvik: Alle avganger kjører innom Moelv stasjon. I tillegg blir det tre ekstra avganger i begge retning på hverdager.   
  • Linje 101 Brumunddal – Moelv: Sommertilbudet blir redusert, men de reisende kan benytte seg av linje 100. Fra skolestart, 16. august, blir det buss hver halvtime, morgen og ettermiddag.  
  • Linje 608 Moelv – Biri: Denne linjen ble satt inn som erstatning for tilbudet som ble borte. Fra 21. juni og omlegging av linje 100 blir denne overflødig og dermed nedlagt. 

Rutetidene er søkbare i reiseplanleggeren Entur og rutetabellene finner du her på nettsiden. 

Til toppen